Bullar, glutenfria av Filip
80 minuter
Receptet är för 20 styck
Ingredienser:
Deg
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 25 g jäst
- 1 st ägg
- 1/2 dl socker
- 2 krm salt
- 7 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
- 4 msk smör eller margarin
- 4 msk socker
- 1 tsk kanel
Pensling
- 1 st ägg
Tillvägagångssätt:
Smält fettet, häll på mjölken och värm tills det blir ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet, tillsätt fiberhusk och låt svälla i ca 5 min. Tillsätt ägg, socker och den glutenfria mixen, men spara ett par dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Stjälp sedan upp degen, dela den i 2 delar och kavla ut dem till en avlång kaka. Bred på fyllning och skär varje rulle i ca 10 bitar. Lägg rullarna i pappersformar och jäs övertäckta i 30 minuter, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter.
Allergiinformation: