Mandelbullar av Lestr
100 minuter
Receptet är för 50 styck
Ingredienser:
- 5 dl kall mjölk
- 2 msk fiberhusk
- 50 g jäst
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 1/2 krm salt
- 100 g mjukt smör
- 1 dl kesella
- 2 dl havregryn
- 500 g mandelmassa
- 7 dl fin glutenfri mjölmix
- 1 st ägg
- 2 msk Hackad mandel
- 2 msk Pärlsocker
Tillvägagångssätt:
Blanda mjölken med fiberhusken. Låt stå i 10 minuter.
Tillsätt jäst, socker, salt, bakpulver, smör och kesella. Rör ihop.
Tillsätt havregryn och mjöl och rör eller vispa kraftigt.
Ric mandelmassan och rör i den försiktigt.
Bred ut smeten i en långpanna och låt jäsa övertäckt i en timme.
Pensla med ägg. Strö på rikligt med hackad mandel och socker.
Grädda i 225 grader cirka 15 minuter.
Allergiinformation: