Munkar, glutenfria av Filip
Nybakade munkar fyllda med sylt
120 minuter
Receptet är för 20 styck
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 2 dl mjölk
- 25 g smör eller margarin
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 dl socker
- 2 1/2 krm salt
- 1 st ägg
- 5 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
- 1 dl sylt
Till fritering
- 5 dl matolja
Till garnering
- 2 dl strösocker
Tillvägagångssätt:
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Tillsätt sedan fiberhusk och låt svälla ett par minuter. Häll sedan blandningen i bunken med jästen och tillsätt alla kvarvarande ingredienser förutom mjölet. Rör sedan ner mjölet tills du får en lättutbakad smet. Låt sedan smeten jäsa tills den har blivit dubbelt så stor. Baka sedan ut smeten till valfri form, fyll eventuellt med sylt eller ex. äppelmos. Fritera sedan munkarna i 175 grader tills de har blivit gyllenbruna. Låt de sedan rinna av på hushållspapper och rulla dem till sist i strösocker.
Allergiinformation: