Semmelbullar, glutenfria av Filip
90 minuter
Receptet är för 20 styck
Ingredienser:
- 150 g margarin
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 msk fiberhusk
- 2 dl socker
- 2 krm salt
- 1 st ägg
- 1 1/2 l glutenfri mjölmix
- 1 tsk hjorthornssalt
Tillvägagångssätt:
Smält margarinet. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt (37 grader). Häll en del av degspadet över den smulade jästen i en bunke och resten när jästen är löst. Tillsätt fiberhusk och låt stå i 10 minuter.
Tillsätt socker, salt, hälften äggen och hälften av mjölmixen blandad med hjorthornssaltet. Arbeta degen väl. Låt jäsa i 30 minuter i bunken. Knåda degen på mjölmixat bord. Räkna med att det går åt ett par deciliter mjölmix vid utbakningen, men tillsätt inte mer än 1/2 dl åt gången. Dela degen i bitar och forma till släta bullar. Låt dem jäsa på plåten ca 30 minuter.
Pensla bullarna med resten av ägget och grädda i 8-10 minuter i 250 grader. Låt bullarna svalna på galler under duk och frys in de bullar som inte går åt direkt.
Allergiinformation: