Cheesecake, glutenfri av Filip
120 minuter
Receptet är för 6 personer
Ingredienser:
Botten
- 1 dl glutenfri mjölmix
- 1 1/2 dl havregryn
- 100 g smör eller margarin
Fyllning
- 400 g philadelphiaost
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 tsk vanliljsocker
- 1 msk glutenfri mjölmix
- 1 1/4 krm salt
- 2 st ägg
Tillvägagångssätt:
Blanda mjölmixen, havregrynen och smöret till en grynig massa och lägg den i en smord form. Platta ut smeten till en bottenplatta.
Blanda sedan philadelphiaosten med socker, vaniljsocker, mjölmixen och saltet till en jämn smet. Blanda sedan i äggen ett och ett så att de blandar sig ordentligt med resten av smeten. Häll på smeten på bottnen och ställ in alltihopa i 175 grader ugn i 45-50 minuter. Låt sedan kakan svalna innan den serveras.
Allergiinformation: