Kolakladdkaka
av Filip
En kolakladdkaka direkt från ugnen
60 minuter
Receptet är för 2 styck
Ingredienser:
Kakan
4 st ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
1.2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin eller smör
Glasyren
75 g margarin eller smör
2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos
Tillvägagångssätt:
Kaka:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och tillsätt de torra ingredienserna. Smält matfettet och rör i det. Blanda väl.
Häll smeten i en välsmord långpanna eller i rundformar (ca 22-24 cm).
Grädda i ca 15 min i 200 C. Kakan ska vara kladdig. Låt svalna.
Glasyr:
Blanda allt i en kastrull och låt sjuda i 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 min i 200 C.
Kakan kan frysas in och tas fram 1½ timme före servering.
Allergiinformation:
Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix
Använd laktosfritt smör och grädde