Mjuk pepparkaka, glutenfri av Filip
60 minuter
Receptet är för 1 styck
Ingredienser:
- 100 g smör eller margarin
- 1 msk fiberhusk
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl filmjölk
- 1 1/2 tsk ingefära
- 1 1/2 tsk nejlikor
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bikarbonat
- 3 dl glutenfri mjölmix
Tillvägagångssätt:
1. Sätt på ugnen på 175 C.
2. Smält matfettet, tillsätt fiberhusk och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1.5 liter.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat och blanda till en jämn smet.
5. Tillsätt mjölmixen och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
7. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den Lägg formen över kakan medan den svalnar.
Allergiinformation: