Sockerkaka av Filip


60 minuter

Receptet är för 1 portioner

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

1. Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

3. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vispa ihop med elvisp.

4. Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.

5. Smält matfettet (margarinet eller smöret), häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.

7. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.

Allergiinformation:

Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Byt ut smöret mot latkosfri variant