Chokladsnitt av Filip
40 minuter
Receptet är för 36 styck
Ingredienser:
- 75 g smör
- 1 st ägg
- 1 1/2 dl socker
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 dl (glutenfritt) mjöl
- 2 1/2 krm bakpulver
Garnering
- 1/2 dl pärlsocker
Tillvägagångssätt:
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör samman ägg och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker och det smälta fettet. Blanda mjöl med bakpulver och rör till sist ner det i smeten.
Vik ett bakplåtspapper till en låda ca 30x30cm till 36 st, eller på en plåt. Häll på smeten och bred ut den jämt.
Garnera med pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Låt kakan svalna något och skär den sedan i bitar.
Allergiinformation: