Havrerutor med nougat av Ludvig
40 minuter
Receptet är för 24 styck
Ingredienser:
- 100 g smör eller margarin
- 4 1/2 dl havregryn
- 1 msk vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk ljus sirap
Garnering:
- 100 g nougat eller blockchoklad
Tillvägagångssätt:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron i 1 min på full effekt.
3. Rör ihop allting.
4. Bred ut smeten i en smord långpanna, 20x30 cm.
5. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i c:a 10 min.
6. Skiva nougaten tunt eller dela chokladen, lägg på det på den varma kakan så det smälter.
7. Skär kakan i rutor, 24 st låt svalna i 20 min.
Allergiinformation: