Pepparkakor, glutenfria av Filip
120 minuter
Receptet är för 225 styck
Ingredienser:
- 3 1/4 dl farinsocker
- 1 dl sirap
- 1 dl vatten
- 200 g smör eller margarin
- 1 msk fiberhusk
- 1 1/2 tsk kanel
- 1 1/2 tsk ingefära
- 1 1/2 tsk nejlika
- 2 1/4 tsk bikarbonat
- 5 dl grov glutenfri mjölmix
- 7 dl fin glutenfri mjölmix
Tillvägagångssätt:
Koka upp farinsocker, sirap och vatten och tillsätt margarinet så att fettet smälter. Tillsätt då fiberhusken och låt allt kallna riktigt.
Tillsätt kryddor, bikarbonat och det mesta av mjölmixen. Arbeta ihop degen.
Täck degen med mjöl och låt den stå kallt till nästa dag. Ta då upp degen på bakbordet och arbeta degen smidig. Tillsätt mera mjölmix om det behövs.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut kakor med mått. Lägg kakorna på smord plåt.
Grädda kakorna i cirka 8 minuter.
Allergiinformation: