Schackrutor, glutenfria av Filip
60 minuter
Receptet är för 50 styck
Ingredienser:
- 1 dl strösocker
- 100 g majsmjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1 msk pofiber
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 1 st äggvita
Ljusa degen
- 1 msk majsstärkelse
Mörka degen
- 2 msk kakao
Tillvägagångssätt:
Blanda socker, majsmjöl, majsstärkelse, pofiber, vaniljsocker, bakpulver och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggvitan och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 bitar och tillsätt majsstärkelse till den ena och kakao till den andra.
Kavla ut båda degarna till ca 1 cm tjocka rektangulära plattor. Skär sedan ut cm-breda fyrkantiga stänger och lägg samman till ett schackmönster. Lägg i kylen ca 30 minuter. Skär sedan i ca 4 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda i 200 grader i 7-10 minuter.
Allergiinformation: