Surfågel av Filip


525600 minuter

Receptet är för 8 personer

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

Först fångar du dig en säl som du genast
tömmer på inälvor och syr därefter ihop den
igen.

Plocka nu fram kikaren och se till att leta
reda på några fina fåglar, skjut dem. Nu är det
viktigt att du ser till att ta bort kulorna innan
du fortsätter för att slippa krutsmaken. Då du
rensat fåglarna från bly trycker du ner dem i
magen på sälen tillsammans med fjädrar och
allt, återförslut därefter sälen ordentligt.

Greppa spaden och gräv ett två och en halv
meter djupt hål i marken på en väl utvald
plats. Strunta i alla cermoniella procedurer och
dumpa sälen i gropen, täck över och märk ut
platsen. Vänta därefter en månad, har det varit
en torr månad kan du vänta en vecka extra.

Gräv sedan upp sälen igen.

När du grävt upp sälen plockar du ut fåglarna.
Gör dig av med fjädrarna, rensa och stycka
fåglarna. Ta sedan fram den stora stekpannan
och lägg alla fåglarna i den samtidigt, låt
dem fräsa fem minuter i sälens saliv och späck
innan du vänder dem. Då du vänder dem kan
du krydda med litet mynta och sand.

Om fåglarna inte är tillräckligt varma eller en
kvart i pannan kan du trycka in dem i mikron
på full effekt i fem minuter. Fåglarna serveras
varma, mycket varma annars känner du smaken.

Smaklig måltid.

Allergiinformation: