Kycklinggryta med cashewnötter av Filip


35 minuter

Receptet är för 4 portioner

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

Börja med att strimla kycklingfiléerna och lägg i en skål med soja. Under tiden som filéerna marineras, skär du upp salladslöken och paprikorna samt hacka vitlöksklyftorna.

Hetta upp stek - eller wokpannan tills det ryker, häll sedan på hälften av sesamoljan och bryn currypastan. Lägg sedan i kycklingstrimlorna. Stek dessa färdigt. (Det tar ungefär 5 min)
Sätt på riset.

Skölj ur skålen du haft kycklingen i. Tag upp de färdigstekta strimlorna och lägg i skålen.
Skölj ur pannan och hetta upp den på nytt. Häll i resterande sesamolja, lägg i den hackade vitlöken samt cashewnötterna och bryn i c:a 2 min. Lägg i salladslöken och paprikan och fräs i c:a 1 min.
Lägg nu tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt cocosmjölk, woksås och fisksås. Rör om och servera.

Allergiinformation: