Kycklinggryta med cashewnötter av Filip
35 minuter
Receptet är för 4 portioner
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st knippe salladslök
- 2 st paprikor (gärna olika färg)
- 1 dl cashewnötter (uteslutes vid allergi)
- 1 msk wok-sås (Mrs Chengs)
- 1/2 dl soja
- 4 msk sesamolja
- 4 dl cocosmjölk
- 1 msk thai-currypasta, röd
- 1 msk fisksås
- 3 dl ris
Tillvägagångssätt:
Börja med att strimla kycklingfiléerna och lägg i en skål med soja. Under tiden som filéerna marineras, skär du upp salladslöken och paprikorna samt hacka vitlöksklyftorna.
Hetta upp stek - eller wokpannan tills det ryker, häll sedan på hälften av sesamoljan och bryn currypastan. Lägg sedan i kycklingstrimlorna. Stek dessa färdigt. (Det tar ungefär 5 min)
Sätt på riset.
Skölj ur skålen du haft kycklingen i. Tag upp de färdigstekta strimlorna och lägg i skålen.
Skölj ur pannan och hetta upp den på nytt. Häll i resterande sesamolja, lägg i den hackade vitlöken samt cashewnötterna och bryn i c:a 2 min. Lägg i salladslöken och paprikan och fräs i c:a 1 min.
Lägg nu tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt cocosmjölk, woksås och fisksås. Rör om och servera.
Allergiinformation: