Fiskpudding av Filip
70 minuter
Receptet är för 4 personer
Ingredienser:
- 85 g smör
- 6 dl mjölk
- 125 g mjöl
- 400 g kokt, genomrensad fisk (torsk, kolja)
- 3 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 1/2 krm svartpeppar
Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och mjöla 2-litersform.
Koka upp smör och mjölk och vispa i allt mjöl. Koka tills det blir tjockt.
Lyft kastrullen från värmen och rör i äggulorna. Rör också i den finfördelade kokta fisken och smaksätt med salt och peppar.
Vispa äggvitorna och vänd ner dem i fisksmeten.
Fyll formen till ca 3/4 och grädda i 40 minuter.
Serveras med finhackad, färsk dill och smält smör med 1 tsk curry i.
Allergiinformation: