Mexikansk paj av Filip
50 minuter
Receptet är för 4 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
- 1 dl Maizena
- 2 dl vetemjöl
- 100 g margarin eller smör
- 2 1/2 msk vatten
Fyllning:
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 400 g köttfärs
- 340 g picante salsa, hot eller medium (tacosås)
- 1 dl crème fraiche
- 340 g majs
- 2 dl riven ost
- 1 tsk salt
- 2 1/2 krm chilipeppar
Tillvägagångssätt:
Blanda de båda mjölsorterna med magarin eller smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylskåp. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i oljan. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll på picante salsan och låt puttra ett par minuter. Grovhacka tomaterna och rör ner dem samt crème fraiche i köttfärsröran. Tillsätt majsen och smaka eventuellt av med salt och chilipeppar. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda den i 225 C, ca 10 minuter. Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över osten. Grädda pajen 20-30 minuter. Servera med sallad.
Allergiinformation: