Langos, Glutenfria av Filip
120 minuter
Receptet är för 20 styck
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 4 st små kokta potatisar
- 6 dl fingervarmt vatten
- 1 1/3 msk salt
- 2 msk fiberhusk
- 1 1/2 l glutenfri mjölmix
- 2 st ägg
Till fritering
- 5 dl rapsolja eller liknande
Att pensla med
- 50 g smör
- 1 st vitlöksklyfta
Tillvägagångssätt:
Smula sönder jästen och lös upp den i det fingervarma vattnet. Pressa potatisarna och blanda ner dem tillsammans med ägg, mjölmix, fiberhusk och salt i degspadet. Jäs under bakduk i 30 min. Dela upp i bitar och tryck ut till en rund platta 1-2 cm tjock.
Fyll en kastrull med oljan och låt den bli het. Fritera degbitarna tills de blir gyllenbruna. Pensla sedan med vitlökssmöret.
Servera med gräddfil, skinka, m.m.
Allergiinformation: