Pizza, Glutenfri av Filip
80 minuter
Receptet är för 3 personer
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 2 dl vatten
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 dl olivolja
- 2 1/2 krm salt
- 4 dl fin glutenfri mjölmix
Tillvägagångssätt:
Smula ner jästen i skålen. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner Fiberhusk, rör om och låt degen svälla i tio minuter, tills det blir en tjock och geléaktig massa.
Tillsätt olivolja, salt och det mesta av mjölmixen, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl i maskin. Låt den sedan jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Strö därefter resten av mjölet på arbetsbänken och knåda degen väl. Dela degen i delar, forma varje del till en slät bulle och kavla ut den till en rund platta. Nagga bottnarna väl eller ta några tag med en kruskavel på slutet av kavlingen, om de ska förgräddas. Degen kan även kavlas ut till en enda stor pizza som rymmer en ugnsplåt.
Välj att förgrädda pizzorna om de ska frysas utan fyllning, mitt i ugnen, 250 grader 7-8 minuter, eller grädda med fyllning i samma temperatur i 12-15 minuter.
Allergiinformation: