Smält fettet, tillsätt vattnet och låt det bli fingervarmt. Rör ut jästen i degspadet, tillsätt fiberhusken och vänta tills den svällt (ca 5 min). Tillsätt salt och arbeta in mixen, men spara någon dl till utbakningen.
Låt jäsa ca 15 minuter.
Arbeta ihop degen och baka ut till längder.
Skär skåror i bröden och låt dem jäsa ca 15 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.
Allergiinformation:
Byt ut margarinet mot laktosfri variant.
Kommentarer:
Riiga
Le chien est dans la four!
Filip
För ett lyckat bröd: använd mycket fiberhusk och relativt mycket ljust mjöl, helst inte mindre än 50% av den totala mjölmängden. Lämna däremot inte helt ute det grova mjölet, det ger en bra smak på brödet. Gör också gärna lite mindre bröd. Se till att de inte blir för tjocka, då blir de råa inuti.