Startsida Bläddra Historik Om sidan
Sök efter recept: Avancerad sökning

Mjukt tunnbröd, glutenfritt av Filip


Inte betygsatt än.
70 minuter
Receptet är för styck

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

Värm mjölk och margarin till 37 grader. Smula jästen i bunken och rör ut den med degspadet. Tillsätt fibrex och fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt brödkrydda, salt, sirap och mjöl blandat med hjorthornssalt. Låt jäsa i bunken under duk ca 40 min. Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt den sista mjöldosen. Skrapa ner degen på bordet. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Varje längd ska delas i nio delar. Rulla varje bit till en bulle och kavla ut till en kaka med kruskavel till ca 18 cm. Flytta över på plåt täckt med bakplåtspapper, nagga med gaffel och grädda på andra falsen ovanifrån i 275 grader ca 4 minuter.
Lägg en fuktig duk under handduken som det gräddade brödet läggs på. Täck med bakduk och låt svalna.

Allergiinformation:




Kommentarer:

© Filip och Felix 2009