Kolakladdkaka av Filip
En kolakladdkaka direkt från ugnen
4.75
60 minuter
Ingredienser:
Kakan
- 4 st ägg
- 6 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1.2 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g margarin eller smör
Glasyren
- 75 g margarin eller smör
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 200 g kokos
Tillvägagångssätt:
Kaka:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och tillsätt de torra ingredienserna. Smält matfettet och rör i det. Blanda väl.
Häll smeten i en välsmord långpanna eller i rundformar (ca 22-24 cm).
Grädda i ca 15 min i 200 C. Kakan ska vara kladdig. Låt svalna.
Glasyr:
Blanda allt i en kastrull och låt sjuda i 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 min i 200 C.
Kakan kan frysas in och tas fram 1½ timme före servering.
Allergiinformation:
Kommentarer:
Massor med god, men minska gärna lite på sockret. Kolakrämen är väldigt söt. |
Jättegod, men görs den glutenfri kan mängden mjöl behöva ökas en aning, alternativt längre tid i ugnen. |
Är alldeles utmärkt att göra i muffinsformar! |
MMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|