Startsida Bläddra Historik Om sidan
Sök efter recept: Avancerad sökning

Kolakladdkaka av Filip

En kolakladdkaka direkt från ugnen

4.75
60 minuter
Receptet är för styck

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

Kaka:

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och tillsätt de torra ingredienserna. Smält matfettet och rör i det. Blanda väl.

Häll smeten i en välsmord långpanna eller i rundformar (ca 22-24 cm).

Grädda i ca 15 min i 200 C. Kakan ska vara kladdig. Låt svalna.

Glasyr:

Blanda allt i en kastrull och låt sjuda i 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 min i 200 C.

Kakan kan frysas in och tas fram 1½ timme före servering.

Allergiinformation:

Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix
Använd laktosfritt smör och grädde

Kommentarer:

Sanna
Massor med god, men minska gärna lite på sockret. Kolakrämen är väldigt söt.
Filip
Jättegod, men görs den glutenfri kan mängden mjöl behöva ökas en aning, alternativt längre tid i ugnen.
Filip
Är alldeles utmärkt att göra i muffinsformar!
Ludvig
MMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

© Filip och Felix 2009