Startsida Bläddra Historik Om sidan
Sök efter recept: Avancerad sökning

Pepparkakor, glutenfria av Filip


4
120 minuter
Receptet är för styck

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

Koka upp farinsocker, sirap och vatten och tillsätt margarinet så att fettet smälter. Tillsätt då fiberhusken och låt allt kallna riktigt.
Tillsätt kryddor, bikarbonat och det mesta av mjölmixen. Arbeta ihop degen.
Täck degen med mjöl och låt den stå kallt till nästa dag. Ta då upp degen på bakbordet och arbeta degen smidig. Tillsätt mera mjölmix om det behövs.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut kakor med mått. Lägg kakorna på smord plåt.
Grädda kakorna i cirka 8 minuter.

Allergiinformation:


Kontrollera smöret samt mjölmixen

Kommentarer:

Filip
Minska mängden bikarbonat, annars blir pepparkakorna väldigt uppblåsta när de gräddas.

© Filip och Felix 2009